Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Vi holder åbent og passer på hinanden - se mere
Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
 Kvinde sidder med to telefoner

Guide: Sådan overfører du kontakter til ny telefon

Det går normalt hurtigt at overføre kontakter til en ny telefon, men det kan være lidt problematisk. Dette er vores guide til, hvordan du overfører kontakter til og fra en iPhone, Samsung-telefon eller andre Android-smartphones.
 Overfør kontakter til ny smartphone
Det går normalt hurtigt at overføre kontakter til en ny telefon, men det kan være lidt problematisk. Dette er vores guide til, hvordan du overfører kontakter til og fra en iPhone, Samsung-telefon eller andre Android-smartphones.

Det første, du skal gøre, når du køber en ny telefon, er at overføre kontakterne fra den gamle. Man ved nemlig aldrig, hvornår du pludselig skal ringe til din gamle nabo, værkstedet eller VVS-manden, der hjalp dig sidste år.

Det er også meget hurtigere at overføre alle kontakter automatisk frem for at tilføje dem manuelt i din nye telefon. Hvis du vil, kan du manuelt slette "taxachauffør Kreta" på din kontaktliste senere. Løsninger til lagring i skyen og forskellige apps gør det også nemt at overføre kontakter mellem iPhones, Samsung-telefoner og andre Android-telefoner.

Hvis du skifter SIM-kort, eksempelvis når du skifter mobiloperatør, er det ikke nødvendigt at overføre kontakter. Årsagen er, at moderne smartphones ikke gemmer kontakter på SIM-kortet.

I denne guide finder du hurtigt løsninger på overførsel fra iPhone til iPhone, mellem Android-telefoner og mellem iPhone og Android-telefoner.

 Overfør kontakter fra iPhone til iPhone

Overfør kontakter mellem iPhones

Det er nemt at overføre kontakter, apps og andet indhold fra en gammel iPhone til en ny.

  • Start med at forbinde din gamle iPhone til dit Wi-Fi. Gå til Indstillinger – [dit navn] – iCloud – iCloud Backup. Hvis du har en ældre iPhone, er trinene Indstillinger – iCloud – Backup. Sørg for, at iCloud backup er slået til, og tryk på Backup nu. Vent til processen er fuldført.
  • Sæt et SIM-kort i din nye iPhone, og tænd for den.
  • Tilføj telefonen til dit Wi-Fi, og log på som iCloud med dit Apple ID og din adgangskode. Vælg den ønskede backup, når du bliver bedt om det.
  • Nu bliver alle kontakter overført til dine nye iPhone. Det samme gælder dine apps, men du skal logge på iTunes eller App Store med det Apple ID, du har brugt, da du købte dem.
  • Vent til gendannelsesprocessen er fuldført. Nu kan du også kopiere fotos, musik og andet indhold på din gamle iPhone.
 Overfør kontakter mellem Android-telefoner

Overfør kontakter mellem Android-telefoner

Samsung, Sony, Huawei, Motorola og andre smartphones benytter normalt operativsystemet Android. På disse telefoner er det også såre enkelt at overføre kontakter mellem den gamle og den nye telefon.

Mange Android-telefoner har forudinstallerede apps, der gør arbejdet for dig. Hvis det er tilfældet starter appen automatisk, når du tænder telefonen første gang. Sker det, følger du blot instruktionerne på skærmen.

Hvis funktionen ikke starter automatisk, afhænger proceduren af telefonproducenten.

Du kan også overføre dit indhold mellem Android-telefoner via din Google-konto – den samme konto, du skal bruge til download af apps fra Google Play Butik. Du skal bare sørge for, at der er taget backup i Google af alt på din gamle telefon, før overførslen.

Overfør kontakter til Samsung

Overfør kontakter til en Samsung-telefon

Hvis din nye telefon er en Samsung, er det nemt at overføre kontakter og andet indhold via appen Smart Switch fra Google Play. Denne app håndterer også overførsler fra en iPhone til en Samsung. Det er op til dig, om du vil installere Smart Switch på din gamle eller nye telefon.

Når appen er installeret, kopierer du kontakter, fotos, musik, videoer, kalendere, osv. via dit Wi-Fi eller et kabel.

Når du overfører mellem to Android telefoner, bliver dine apps også kopieret på din nye telefon.

Overfør kontakter til en Huawei-telefon Huawei

Overfør kontakter til en Huawei-telefon

På nye Huawei-telefoner kan du benytte appen Phone Clone til overførsel af kontakter og andet indhold. Tryk på Indstillinger – Advancerede indstillinger – Datatransmission – på den gamle telefon, og vælg operativsystemet på din gamle telefon. Installer nu Phone Clone på din gamle enhed, åbn appen og tryk på Send.

Hvis din gamle enhed er en Android-smartphone, bliver kameraet aktiveret. Ret det mod skærmen på din nye Huawei. Nu bliver de to telefoner parret. Vælg det indhold, du vil overføre, og tryk på Send.

For at overføre fra en iPhone, skal du forbinde din iPhone til et nyt Wi-Fi netværk, som din Huawei opsætter. Det sker ved at trykke på Indstillinger – Wi-Fi – [adgangskoden til Huaweis netværk] – Forbind. Vælg det indhold, du vil kopiere, og tryk på Send.

Overfør kontaktpersoner til en Sony-telefon

Overfør kontaktpersoner til en Sony-telefon

Du kan installere appen Xperia Transfer til overførsel af kontakter og andet indhold til en Sony-smartphone. Det fungerer på samme måde, som med Samsung appen, beskrevet ovenfor, og fungerer på både Android-telefoner og iPhones.

Overfør kontakter til en Motorola-telefon

Overfør kontakter til en Motorola-telefon

Motorolas app til overførsel hedder Motorola Migrate. Den skal installeres på begge enheder, og de to telefoner skal forbindes til samme Wi-Fi Fra en anden Android-telefon kopierer den både kontakter, billeder, beskeder og kalendere.

Overfør kontakter til iPhone fra Android-telefon

Overfør kontakter til iPhone fra Android-telefon

For at overføre dine kontakter og andet indhold fra en Android telefon til en iPhone, følger du blot disse instruktioner, før du konfigurerer din iPhone.

  • Download appen Move to iOS på din Android telefon via Google Play. Åbn appen, og vælg det indhold, du vil kopiere. Du kan overføre både kontakter, fotos, videoer og musik med mere, men sørg for, at der er nok lagringsplads på din iPhone.
  • Start din iPhone og tryk på Flyt data fra Android, når alternativerne bliver vist under konfigureringen. Åbn appen på din Android-telefon og tryk på Fortsæt. Læs vilkår og betingelser og tryk på Accepter, tryk så på Næste.
  • Tryk nu på Fortsæt på din iPhone. En kode bliver vist på skærmen. Indtast denne kode på din Android-telefon. Vent et øjeblik, før du vælger det indhold, du vil overføre. Tryk på Næste, når du har valgt indholdet. Rør ikke ved nogle af dine smartphones, før indlæsningslinjen på din iPhone er færdig.
  • Tryk så på Fuldført på din Android-telefon og fortsæt på din iPhone. Du kan nu forsætte med opsætningen på din nye iPhone.

Find inspiration i nogle af vores andre artikler: