Spring navigationen over
To søstre ser på billeder på computer

Hvordan vælger man mellem en stationær PC og en Mac til hjemmebrug?

Du skal have ny hjemme-PC. Er der noget facit, når valget står mellem de to store?

Hvad kan du bedst lide? Æbler eller pærer? Valget mellem PC og Mac vil altid handle om personlige præferencer, men hvad er også smart at huske? Hvis du er på udkig efter en ny hjemme-PC, har du heldigvis mange muligheder. Uanset om du vælger en HP PC, en Lenovo PC, en Mac Mini, iMac eller Mac Studio, kan du trøste dig med, at du næppe går helt galt i byen. Med et stort udvalg, høj kvalitet og god vejledning finder du garanteret noget, der passer til netop dig, uanset om det er behov eller smag, der får vægtskålen til at tippe.

Man må gerne vælge med både hjerte og hjerne

Man siger, at hunde ligner deres ejere. Måske gælder det samme for PC'er? Folk er forskellige. Nogle er teknisk anlagt og kigger kun efter praktiske egenskaber, behov og pris. Andre lader sig rive med af design, brugervenlighed og helhedsfornemmelse. De fleste af os befinder os måske et sted midt imellem? Hvordan du vælger er heldigvis op til dig. Der er sagt meget om forskellen mellem Mac og PC gennem tiderne, men er de egentlig så forskellige den dag i dag?

Windows kontra macOS

De største forskelle i brugeroplevelsen mellem en Mac og en PC er netop det – forskelle. Krigen mellem Mac og PC er slut, og begge har faktisk vundet. Både Windows og macOS er i dag imponerende gode alternativer. Begge har tilmed fået deres egen digitale assistent, henholdsvis Cortona og Siri.

Har du Windows på jobbet og ikke behov for at lære noget nyt? Tillykke! Det kan du trygt fortsætte med Windows så – også selvom du køber Mac (Windows kan faktisk køre på den)! På den anden side – hvis du skifter til Mac, vil du sandsynligvis også lade dig charmere af Apples stilrene design, enkelhed og stabilitet. Mac software bliver udsat for virus i stadig mindre grad end software på en PC, men større forekomst af nye generiske spredningsmetoder, som går via skyen, mail og sociale medier, gør, at Mac også rammes i højere grad end før.

Find din PC
Læs mere
   
   
   
   
   
   
   
Find din Mac fra Apple
Opdag Mac og MacBook
   
   
   
   
   
   
   
Top 5 Mac eller PC-tjekliste

God mavefornemmelse og praktiske hensyn er ofte en god kombination. Denne praktiske tjekliste er god at tænke igennem, før du beslutter, hvilken hjemme-PC du vælger.