Elgigantens MagasinHvidevarer - guides og artiklerKomfur og ovne - guides og artiklerGuide: Induktion eller keramisk - hvilken kogeplade skal du vælge?

Guide: Induktion eller keramisk - hvilken kogeplade skal du vælge?
Skal du vælge induktionskogeplader eller keramiske kogeplader, når du opgraderer dit køkken næste gang? Den ene type viser sig at være sikrere end den anden.
Det er snart nogle år siden, at induktionskogeplader fandt vej til vores hjem, og mange er blevet meget begejstrede for, hvor hurtigt opvarmningen af maden går. Men er induktionskogepladen så god, som mange påstår? Hvilke forskelle er der på induktionskogeplader og keramiske kogeplader?

Keramiske kogeplader
Varmeelementerne i en keramisk kogeplade sidder under glasoverfladen, som derfor bliver varmet op før gryderne og panderne. Det tager derfor længere tid, før maden bliver varm eller vandet bringes i kog.
Keramiske kogeplader var tidligere det mest almindelige valg, men i dag dominerer induktionskogeplader markedet. Ikke desto mindre taler nogle ting stadig for de keramiske kogeplader. Da induktion kræver magnetisk kogegrej, vil materialer som kobber eller ren aluminium fungere bedre på keramiske kogeplader.

Smarte induktionskogeplader
På nogle induktionskogeplader kan temperaturen kontrolleres meget præcist. Skal du varme mad op til en given temperatur eller smelte chokolade eller smør, så gør denne funktion det en del lettere. Induktionskogeplader har programmer med præinstallerede zoner, så du ikke risikerer, at maden brænder på ved for høj temperatur.
Nogle induktionskogeplader kan også samarbejde med emhætten. Emhætten starter, når du tænder induktionskogepladen, og den slukkes nogle minutter efter, du er færdig med at lave maden. Der findes nu induktionskogeplader med kokkefunktion. Skal en kok for eksempel lave en sauce, begynder han ved en høj temperatur, som reduceres trin for trin, så saucen ikke brænder på. Det gør det også lettere at lave mad i store gryder. Har du en stor gryde, som fylder mere end en enkelt zone, så kan du med en induktionskogeplade koble flere zoner sammen, så hele gryden bliver varmet op. Det kan man ikke med en keramisk kogeplade.

Den traditionelle kogeplade i støbejern
Selvom elektriske komfurer og kogeplader med støbejern forsvinder fra mange husholdninger og virksomhedskøkkener, så er det for mange stadig et godt og stabilt valg. Dette gælder særligt køkkener i krævende omgivelser. Køkkener i større virksomheder og på skibe skal gerne have kogeplader, som holder til kraftig brug, og at ting kan falde ned over pladen. Kogeplader i støbejern er robuste, og de er ofte også billigere, lette at vedligeholde og bruge.
Elgiganten tilbyder et udvalg af traditionelle komfurer med støbejernskogeplader. Kontakt os, hvis du gerne vil finde en industrispecifik-løsning til din virksomhed.