Spring navigationen over
Fritstående radiatorer i en stue

10 smarte strømsparetips

At få et energieffektivt hjem kræver mere end bare god isolering i væggene. Få kontrol over dit energiforbrug med disse hacks og brug mindre strøm.

Det er ikke overraskende, at vi i Nordeuropa bruger mest energi på at varme vores hjem op. At skrue ned for temperaturen med blot én grad kan faktisk reducere din elregning med fem procent.

Udover at skrue ned for temperaturen, så lad os se på, hvordan du kan reducere elregningen uden at gå på kompromis med dit behagelige indeklima.

Kvinde i sofa med mobiltelefon

1. Styr varmen med din telefon

Når du tilslutter varmekilderne til din telefon, kan du nemt justere temperaturen og slukke eller tænde det hele. Det gør du med smarte termostater og smarte stikkontakter, eller med WiFi-tilsluttede radiatorer og varmepumper. Ved at lægge dem i en app kan du være mere fleksibel og justere temperaturen, når elpriserne er lavere. OBS! At slukke helt for en varmekilde og derefter tænde den på max kræver mere energi og anbefales ikke.

Nogle smarte varmekilder, som du kan tilslutte til din telefon, er:

Tado – smarte termostater til radiatorer
HeatIt ­– smarte termostater til gulvvarme

Smarte varmekilder og løsninger du kan koble til mobilen

Læs mere
   
   
   
   
   
   
   
WIFI-radiator på en væg
3. Tjek dine radiatorer

Det vigtigste hack, når det kommer til radiatorer, er at kunne kontrollere temperaturen med termostaten. På den måde kan du indstille temperaturen til dagtimerne, natten eller til forskellige temperaturzoner i dit hjem.

Radiatorer og andre varmeapparater med WiFi kan nemt styres fra din smartphone. Når du bruger din telefon som fjernbetjening, kan du styre dine enheder fra hvor som helst – du behøver altså ikke være inde i huset for at tænde og slukke dem. Du kan indstille temperaturen for hvert enkelt rum eller opsætte et skema over, hvordan temperaturen skal være på forskellige tider af døgnet. Den trådløse funktion giver dig fuld kontrol.

Ældre radiatorer har ofte dårligere eller ingen kontrolmuligheder for temperaturindstillinger. Hvis du ikke ønsker at investere i nye radiatorer, kan du købe smarte stikkontakter til at tænde eller slukke for enhederne, enten manuelt eller efter en tidsplan. Det er intelligent strømstyring.

Spar strøm og penge med et smart hjem

Se Adax smarte radiatorer med WiFi og appkontrol

Køb smarte stikkontakter
Mobiltelefon der viser opsætning af smarte lamper
10. Brug din smartphone til at styre belysningen

Med smart belysning via WiFi, Bluetooth eller en gateway kan du tænde og slukke alt lys. Det Bluetooth-styrede lys kan kun styres inde fra hjemmet, mens lyset med WiFi eller gateway-teknologi også kan styres, når du er på farten.

Find smart belysning, der passer til dig

Ved du, hvad de forskellige energimærkninger betyder?