Spring navigationen over
Hånd der betjener Logitech-fjernbetjening foran TV og medieafspillere

Hvad er en universal fjernbetjening?

Kort sagt er universal fjernbetjeninger er mere avancerede fjernbetjeninger. Disse enheder er i stand til at efterligne de signaler, der sendes af dit TV’s originale fjernbetjening, AV-modtager eller anden enhed. Det betyder, at du nemt kan bruge dem som TV-fjernbetjening, dvs. til dit Samsung og LG TV.

Hånd der betjener Logitech-fjernbetjening foran TV og medieafspillere, i stuen

Hvorfor købe en universal fjernbetjening?

Der er to nøglescenarier, hvor du har brug for dem: enten har du mistet din originale fjernbetjening og kigger på en dyr erstatning, eller også vil du have færre fjernbetjeninger, fordi din AV-oplevelse skal strømlines. De bedste universal fjernbetjeninger er det perfekte svar i begge tilfælde, og næsten alle universal fjernbetjeninger bruger infrarød (eller IR): den samme signalprotokol, der også bruges af fjernbetjeningsproducenter.

Mange universal fjernbetjeninger kan prale af ledsagende apps og store databaser, der bare lader dig vælge det tv eller den modtager, du har på din mobile enhed: Det er hurtigere, nemmere og mindre besværligt at tilføje nye enheder, hvis din AV-opsætning nogensinde ændrer sig. Disse fjernbetjeninger vil også være i stand til at understøtte et større antal enheder med den ene fjernbetjening, samt konfigurere tilpassede aktiviteter, der udfører flere kommandoer på én gang.

Universal fjernbetjeninger til TV

Læs mere
   
   
   
   
   
   
   
Logitech Harmony-fjernbetjening display med oversigt over brugsområder

Funktioner

En fjernaktivitet, som du måske kalder ”Se TV”, kunne f.eks. tænde din kabelboks, lydmodtager og TV, skifte receiveren til den rigtige kanal og skifte dit TV til den rigtige HDMI-indgang. En anden populær mulighed er at slukke alt dit udstyr med et enkelt tryk på en knap, men det er virkelig op til dig, hvordan du konfigurerer din fjernbetjening.

Alle de bedste universal fjernbetjenings-muligheder har mere intuitive knapper, overlegen ergonomi og en bedre følelse end standard fjernbetjeninger. Mange fjernbetjeninger har apps, der sikrer, at de fungerer sammen med din mobile enhed, uanset om du har Android, iPhone eller en anden smartphone. En universel fjernbetjening kan også fungere sammen med smartenheder og stemmestyringssystemer såsom Google Home eller Amazon Alexa.

Billede af hvid Samsung-fjernbetjening
Fjernbetjeninger til specifikke brands

Det er også muligt at købe TV-fjernbetjening, der passer til visse mærker som Samsung, Sony, LG eller Philips. Disse kaldes erstatningsfjernbetjeninger og har grundlæggende de samme funktioner som din gamle TV-fjernbetjening. Der findes også billigere universal fjernbetjeninger, der fungerer med de fleste TV-mærker, men de er ikke så sofistikerede som de dyrere, og de fungerer kun med dit TV og din TV-boks.

Fjernbetjeninger til Samsung, Philips og Sony

Samsung-fjernbetjeninger

Læs mere
   
   
   
   
   
   
   

Samsung-, Philips- og Sony-fjernbetjeninger

Læs mere