Spring navigationen over

Mød en af vores køkkenspecialister

Book møde
Et køkken i Japandi-stil: Epoq Edge Pillar Dark Oak

Et køkken i Japandi-stil

Japandi er en interiørtrend, der er populær verden over. Interiørdesigner hos Epoq, Ingvill Greve Hermansen, giver dig sine tips til, hvordan du får denne stil i dit køkken.

Forskellige Epoq køkkener i collage fra køkkenserien Edge Dark Oak

Har du hørt om Japandi-stilen? Interiørstilen henter det bedste fra japansk og skandinavisk stil. Her får du minimalisme, funktion og varme i skøn harmoni. Selvom stilen er blevet utrolig populær de seneste år, er den også tidløs. 

Netop kombinationen af funktionelt design, harmoni og kvalitet betyder, at stilen passer perfekt til køkkenet. Derfor giver interiørdesigneren dig sine bedste tips til, hvordan du kan skabe et Epoq-køkken i Japandi-stil, der passer ind i din bolig: 

Japandi-stilen og din bolig

Vær konsekvent i dit materialevalg, og fokusér på den røde tråd i indretningen. Det kan du gøre ved at lade materialer og farver gå igen flere steder.

Hvis du har plads, kan du fx flytte sofaen ud fra væggen og placere møbler frit i rummet. 

Tænk “jordnært” ved at vælge lave møbler, lade lamperne hænge lavt og vælge enkelte elementer i rummet i en overdimensioneret størrelse, fx en rispapirlampe i loftet og en stor plante på gulvet. 

Køkken fra køkkenserien Epoq Edge Natural Oak Trend Greige

Hvilke køkkenserier fra Epoq passer til Japandi-stilen?

Vi har en række serier, der passer til stilen. Farverne greige, warm white, soft beige og sand i serien Trend er gode, tidstypiske valg, hvis du ønsker en tone-i-tone palet, hvor køkkenet glider ind i omgivelserne. 

Du kan også vælge mellem træ i fire forskellige toner i serien Edge for at skabe en vellykket Japandi-stil i boligen. Du kan matche træfronterne med overskabe i en neutral Trend-farve eller skabe spændende strukturer og bryde op med vertikale linjer i lys eller mørk eg med fronten Pillar.

Går du efter et rendyrket minimalistisk look, kan du vælge et strømlinet design ved at tilføre horisontale lameller med fronten Lamella.

Hvilke materialer passer til?

Vælger du et køkken i lyst træ, vil stilen opleves mere typisk skandinavisk. Vælger du mørkt træ, vil stilen opleves endnu mere elegant mod den japanske stil. Lakerede fronter i neutrale toner skaber en beroligende effekt.

Nærbillede af køkkenserien Epoq Lamella
Hvilken bordplade passer til?

En mat bordplade i stenmønster giver stilen et råt udtryk. Vælg gerne en tynd bordplade, der giver et elegant udtryk.

Hos os finder du bordplader med et bredt udvalg af mønstre i forskellige materialer – alt fra natursten til realistiske imitationer i laminat. Der er en stor chance for, at du finder noget, der passer både din smag og dit budget. 

Forskellige Epoq køkkendetaljer til Japandi-stilen
Hvilke detaljer bør du vælge?

Læg vægt på organiske og naturlige materialer som træ, sten, papir, bomuld, hør og rattan. 

Sorte detaljer i fx greb gør stilen mere stram, og messing i enkelte detaljer tilfører en ekstra dimension af elegance.

Dette kendetegner Japandi-stilen:

  • Minimalisme og funktionalisme i harmonisk samspil. Rene linjer, holdbart håndværk og organiske former, der bryder op. Leg med strukturer og forskellige teksturer, der tilfører varme til interiøret. 
  • En åben planløsning giver en god rumfølelse. Rummene er ofte ryddelige og enkle med få, men nøje udvalgte møbler og dekorative elementer.
  • Farvepaletten skal være neutral med hovedvægt på lyse og jordnære toner som hvid, beige og grå. Mørkebrun og sort anvendes gerne som kontraster. 
  • Tilfør masser af naturligt lys, enten ved at droppe gardiner eller med luftige tekstiler – gerne i hør, der lukker dagslyset ind på en blød og behagelig måde. Der bruges ofte rispapirlamper. Materialet skaber ro ved dets bløde og diffuse spredning af lyset. 
  • Dekorative genstande er ofte funktionelle som fx tekander, bøger, keramikkrus og -vaser eller kunsthåndværk.
  • Få, men overdimensionerede planter på gulvet, smukke grene eller blødt pampasgræs i vaser er typiske elementer, der understreger stilen.