Spring navigationen over
Biler og motorcykler - Opladning - Top banner med billeder af opladning og betjening

Sådan bremser du nedbrydningen af din elbils batteri

Elbilbatterier bliver slidt ned, men med nogle få enkle tiltag kan du bremse denne proces.

Biler og motorcykler - Opladning - Bil tilsluttet ladestation om vinteren

Her er hvad du kan gøre

Sørg for, at batterispændingen forbliver mellem 20 og 80 procent det meste af tiden. Det betyder, at opladnings-grænsen skal indstilles til 80 procent, samtidig med at du sikrer, at du oplader, før batteriet er afladet, til mindre end 20 procent. Men hvis du tager på en lang biltur, er det selvfølgelig OK at oplade og tømme helt.

Hvis din bil er parkeret på et sted med meget høje eller meget lave temperaturer, er det en god idé at lade biler med aktiv temperaturstyring tilsluttes opladeren. Dette er især vigtigt, hvis bilen skal stå ubrugt i længere tid. For eksempel når du rejser. Når kablet er sat i, vil styresystemet holde batteriet i sin komfortzone.

Opladning derhjemme betyder, at batteriet oplades langsomt. Det er gunstigt. Hurtig opladning er selvfølgelig uundgåelig, når du er på roadtrip, men det kan være en god idé at begrænse antallet af gange, du gør dette.

Biler og motorcykler - Opladning - Blottet bilbatteri

Måling af batteriets sundhed

SoH (State of Health) er det udtryk, der bruges, når man diskuterer nedbrydning. Når batteriet er nyt, er SoH på hundrede procent. Så falder den for eksempel til 90 procent, efter at bilen har kørt 250.000 kilometer.

Vi hjælper dig

Hos Elgiganten finder du et bredt udvalg af ladestandere i alle prisklasser. Vi hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Når du har besluttet dig for en ladeløsning, kan vi også sørge for montering af ladestationen. Glem ikke, at du også kan tale med en Live Shopper, hvis du handler online. Se efter Live Shopping-ikonet næste gang du handler.

Find den perfekte biloplader til dig:

Alt til opladning af elbil