Spring navigationen over
MDA - Cars and motor bikes - Top banner med forskellige billeder af opladning

Sådan oplader du din elbil billigst

Omkostningerne af energi kan variere meget i løbet af dagen. Med disse tips kan du sørge for at oplade dit elektriske køretøj, mens strømmen er billigst.

Normalt stiger prisen på el, når alle bruger den på samme tid, og falder omvendt, når forbruget er på det laveste. Hvis du begynder at oplade din bil, når du kommer hjem fra arbejde, er der en stor chance for, at du gør det til toppris. Det er bedre at begynde at oplade den et par timer senere på dagen, når priserne er på vej ned.

MDA - Cars and motor bikes - Mand der holder en smartphone med en oplader app

Brug en app til at styre opladningen

Der findes forskellige metoder til at undgå at lade din bil op, når strømpriserne er på deres højeste. Det nemmeste er at tjekke efter en app, du kan bruge til at styre opladningsprocessen.
På de fleste nye biler kan du styre opladningen ved at indtaste et tidsinterval for, hvornår bilen skal lades op. For eksempel i bilens egen app. Dette kan betragtes som mere en timerfunktion. Du kan så begynde at oplade et par timer efter du kommer hjem fra arbejde og afslutte det rigtig tidligt om morgenen, før folk er oppe.
Hvis dit elselskab har deres egen smarte opladningsapp, kan du gøre opladningsprocessen en smule mere avanceret. Du kan derefter tilslutte elselskabets app til bilens opladningskontroller. Med adgang til energiprisdata opnår du virkelig smart opladning, selv med blot en simpel ladestation.

MDA - Cars and motor bikes - Mand der betjener touchskærmen i en elbil

Brug din ladestation til at styre opladningen

Vores næste tip handler om ladestationen. Vi har to hovedtyper: smarte ladebokse og simple ladebokse. De smarte varianter har yderligere funktioner, der gør det muligt at styre opladningen efter elnettets efterspørgsel og energipriser.
En simpel ladeboks har ingen kontrolmulighed. I princippet er dette en sikrere og mere kraftfuld udgave af en almindelig stikkontakt. Hvilken man skal vælge handler primært om prisen, og der er her en væsentlig forskel på den simpleste og den dyreste type.

MDA - Cars and motor bikes - Mand der tilslutter sin elbil en oplader

Enkel opladning kan også være billig

Are Garshol er produktchef hos Elkjøp Nordic. Han forklarer, at opladning ikke behøver at være dyrt, selvom man vælger en simpel ladestation.

"En simpel ladestation med lav kapacitet kan også lade billigt, og ret ironisk nok er det den lave kapacitet, der løser problemet," forklarer han. "Hvis den er tilsluttet et 16-ampere elektrisk kredsløb, skal den af indlysende årsager sprede opladningen over længere tid. Hvis du tilslutter den, så snart du kommer hjem fra arbejde, er der ingen fare for, at den når at lade din bil færdig, mens energiprisen er høj. Bilen skal bruge hele aftenen og natten på at lade op. Alligevel er det bedst at vente til efter middagstid, før du tilslutter bilen,” anbefaler Garshol.

MDA - Cars and motorbikes - kvinde der bruger sin app til at styre en smart-opladningsboks
Smart opladning med WiFi

En smart ladestation er koblet til WiFi og kan kobles til strømmarkedet, hjemmeforbrugsdata og smarte styresystemer. På den måde kan ladeboksstyringen sikre, at bilen bliver opladet, når strømmen er billigst. Smartbokse kan også justere opladningen efter ledig kapacitet i huset, for optimal udnyttelse af den begrænsede effekt. Dette er kendt som belastningsbalancering.

MDA - Cars and motor bikes - Biloplader monteret på en gul mur
Undgå almindelige stikkontakter

Mange ejer en såkaldt nødoplader, der kobles til en normal stikkontakt. Som navnet antyder, er dette til nødstilfælde og bør ikke bruges regelmæssigt. Sådanne opladere har en stor, tung styreenhed på kablet, og i mange tilfælde ender disse ophængt i luften. Dette lægger pres på stikkontakten, hvilket kan føre til overophedning og deraf følgende brand. Derudover er der risiko for, at elkablerne i huset overophedes, da bilen vil bruge meget strøm over længere tid.

Vi hjælper dig

Hos Elgiganten finder du et bredt udvalg af ladebokse i alle prisklasser. Vi hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Når du har besluttet dig for en ladeløsning, kan vi også sørge for montering af ladeboksen. Glem ikke, at du også kan tale med en Live Shopper, hvis du handler online. Se efter Live Shopping-ikonet næste gang du handler.

Find den perfekte biloplader til dig:

Alt til opladning af elbil