Spring navigationen over

Gaming-PC'er fra PCSpecialist:

Flere stationære gaming-PC'er
   
   
   
   
   
   
   

Processorer, grafikkort og motherboards

Flere processorer, grafikkort og motherboards
   
   
   
   
   
   
   

Grafikkort

Grafikkortet, eller GPU’en, er det vigtigste i en god gaming-PC. Når du vælger grafikkort, skal du først beslutte dig for, hvilken skærm du vil bruge. Hvis du vælger en 4K-skærm, skal du bruge en kraftigere GPU i forhold til en skærm, der kun understøtter 1080p-opløsning.

Videohukommelsen (VRAM) er ikke så vigtig som computerens hukommelse (RAM), men du bør alligevel være opmærksom på VRAM, hvis du vælger en skærm med højere opløsning. For en skærm med 1080p-opløsning er 4 GB VRAM passende, men et grafikkort med 8 GB VRAM giver dig flere billeder pr. sekund – og holder længere, før du skal opgradere. Det giver dig også mulighed for at opgradere til en 4K-skærm på et senere tidspunkt, uden at du også skal opgradere dit grafikkort.

Du skal også være opmærksom på billedhastigheden, FPS (Frames Per Second), som er et udtryk for, hvor hurtigt skærmbilledet opdateres. En høj FPS-værdi får spillet til at flyde mere jævnt. På vores gaming-PC-side opgiver vi FPS-værdier for en række populære spil. Det gør det lettere at vælge den perfekte gaming-PC uden at skulle beslutte sig for hver enkelt komponent.

De fleste gamere er enige om, at en god FPS-værdi til afslappet spil er mindst 60 FPS eller derover, da det gør spillet mere flydende og responsivt, og du får en langt bedre oplevelse. Altså – jo højere tallet er, jo hurtigere og jævnere bliver din skærmkvalitet og spiloplevelse.