Spring navigationen over
Par der spiser middag udenfor foran en grill

Små grille til små rum

Ikke alle har plads til eller har endda brug for en stor grill. I dag er vi så heldige at have masser af gode alternativer, som gør os i stand til at nyde god grillmad uden en stor grill.

Tilberedt laks på en grillplade

Grillplader til kogeplader

Vidste du, at det faktisk er ret nemt at forvandle en kogeplade til en grill? Nøglen er at bruge en grillplade. Dette er en stor tallerken, som placeres på kogepladen, ideelt på tværs af flere kogezoner. Det er bedst at placere det, hvor du har en brofunktion, som slår to zoner sammen på kogepladen (hvis din kogeplade har denne funktion). Varmen vil derefter hurtigt blive spredt ud over hele grillpladen, hvilket sikrer, at alle ingredienser grilles jævnt, uanset hvor du placerer dem.

Grillplader fås til både induktionskogeplader og andre typer kogeplader. Alt efter hvordan du ønsker at grille maden, fås tallerkner med glat overflade eller med riller. Husk, at typen af belægning på grilloverfladen vil påvirke, hvor meget af maden der klæber til grillen. En non-stick belægning er en god idé, hvis du vil bruge mindre olie.

Sørg for at læse rengøringsvejledningen til din grillplade, da ikke alle grillplader tåler opvaskemaskine.

Find en grillplade:

Læs mere
     
     
     
     
     
     
     
Mand der holder en transportabel grill
Transportabel grill

Hvis du griller i parken, mens du camperer eller på din båd, er en bærbar grill din bedste mulighed. Bare husk på, at en lille grill giver en begrænset mængde varme. Derfor er det en god idé ikke at fylde hele grillristen, selv med begrænset plads. Planlæg, hvordan du vil fylde stativet flere gange og lave mad i portioner.

Når du bruger en kulgrill, er det vigtigt at bruge den rigtige mængde kul. En lille bærbar grill har brug for omkring 10 briketter, mens større griller kræver 15 til 25.

Det er fuldt ud muligt at grille med direkte og indirekte varme på en bærbar grill. For at dette kan fungere på en gasgrill, skal den have to brændere.

Når du forbereder grillen til direkte og indirekte varme, skal du placere kullet på den ene side, hvis grillen er lille, eller i begge kanter, hvis du bruger en større grill. Direkte over kullet kan du grille maden med direkte varme. Området uden kul vil blive brugt til at grille med indirekte varme, uden strålevarme fra kullet. Glem ikke at holde låget lukket, når det er muligt, mens du griller.

Find din transportable grill:

Læs mere