Spring navigationen over
En hånd, der holder en smartphone med en app, der viser kameraet i en smart ovn

Hvorfor har jeg brug for en ovn med wi-fi?

En ovn er en ovn, ikke sandt? Måske ikke alligevel! Med en wi-fi-tilsluttet ovn kan du gøre endnu mere end med traditionelle ovne. Her får du nogle gode argumenter for at købe en intelligent ovn.

Mand vasker op i en køkkenvask og noget legetøj på gulvet

Tilkoblet madlavning

Med en intelligent ovn kan du nu styre din ovn, selvom du ikke er i køkkenet.

Det betyder, at du for eksempel kan tage et afslappende bad, mens du holder øje med kagen alene ved at se på en video i realtid fra ovnens indre. Med livestreamen får du også indblik i temperaturen, der let kan reguleres gennem en app.

Du skal blot justere tilberedningstiden eller temperaturen, alt efter hvordan maden ser ud – uden at skulle komme op af badekarret.

Hvis du tilmed tilbereder et godt måltid, som også ser lækkert ud, kan du få dine middagsgæsters tænder til at løbe i vand ved at sende dem et billede taget med ovnens kamera.

Bosch AccentLine integreret ovn

Skræddersyede opskrifter

Eftersom det intelligente hjem får ting til at fungere smartere derhjemme, er det kun passende, at de intelligente ovne fra Bosch AccentLine-serien kommer med en række gode opskrifter og madlavningstips. Åbn Home Connect appen og vælg en ret. Uden videre skal du bare sende opskriften til din ovn, som derefter indstiller tid og temperatur og justerer den i overensstemmelse hermed. Du kan selvfølgelig fortsat selv lave ændringer undervejs.

Det, der adskiller disse opskrifter fra dem, du ellers finder i en kogebøger, er, at de er skræddersyet til den specifikke ovn. Derfor behøver du ikke være stjernekok for at investere i en smart ovn – du kan let som ingenting blive til en ved at få dig en ovn med intelligens.

Der er endda mange opskrifter, hvor du kan forberede alt på forhånd. Læg alle ingredienserne i et ovnfast fad eller tilsvarende og planlæg din middag til at være klar til et bestemt tidspunkt. På den måde kan du komme hjem fra et forsinket møde til en perfekt middag, der serveres til tiden.

Tablet, der viser tilberedningstid i smart ovn-app

Intelligent sikkerhed

Der er flere måder, hvorpå en intelligent ovn kan forbedre sikkerheden i dit hjem og i dit køkken. Hvis du har børn, kan du aktivere en børnesikring på ovnen. Lås ovndøren ved at trykke på en knap i appen, og sørg for at børnene ikke brænder sig.

En anden kreativ, smart sikkerhedsløsning er skabt gennem et samarbejde mellem Nest og Bosch, via Home Connect-appen. Ved at koble en Nest Protect alarm og en smart Bosch ovn sammen med Home Connect systemet, kan du få direkte besked, hvis din intelligente alarm bemærker, at ovnen er tændt, og der ikke er nogen hjemme.

Via Home Connect-appen bliver du gjort opmærksom på den potentielt farlige situation, og du bliver spurgt, om du vil slukke for ovnen. Da de fleste brande begynder i køkkenet, er dette en kærkommen måde at forhindre en brand, før den overhovedet begynder. Hvis du anskaffer andre intelligente hvidevarer fra Bosch eller Siemens, kan du også styre dem fra din Home Connect app.

Her ser du alle vores ovne med wi-fi:

Ovne med wi-fi