Spring navigationen over
Kvinde bruger display og knap til at tænde og vælge cyklusprogram på vaskemaskinen

Vidste du dette om programmerne på din vaskemaskine?

Er du i tvivl om, hvad de forskellige programmer på din vaskemaskine rent faktisk gør? Her finder du en oversigt over de mest almindelige programmer på en vaskemaskine, og hvilken programtype du skal bruge til forskellige slags tekstiler.

Hvorfor skal jeg bruge forskellige programmer, når jeg vasker tøj?

Der er mange, der bruger de samme programmer, uanset hvad der skal vaskes: ofte en 40 eller 60 graders bomuldsvask og måske en gang imellem et uldprogram. Men moderne vaskemaskiner har en lang række forskellige funktioner, og hvis du lærer at bruge dem, bevarer du dit tøj bedre. De forskellige programmer varierer mængden af ​​vand, vaskemiddel, temperatur og naturligvis også, hvordan tøjet bliver håndteret i maskinen.

Vaskesymboler til forklaring

Hvad betyder symbolerne på vaskemærket?

Symbolet med vaskekarret betyder, at tøjet kan vaskes i en vaskemaskine, og tallet viser den maksimale temperatur, som tøjet kan tåle. Én linje under vaskesymbolet betyder, at tøjet skal vaskes forsigtigt med medium centrifugering. To linjer betyder, at det skal vaskes ekstra blidt med ekstra skånsom centrifugering.

En håndvask med en hånd symboliserer håndvask ved en maksimal temperatur på 40 grader. Tekstilet bør ikke vrides eller skrubbes. Mange vaskemaskiner har deres egne specielle håndvaskprogrammer. En håndvask med et kryds over betyder, at tøjet ikke bør vaskes.

Få mere at vide om vaskemaskine-symbolerne.

Energieffektive vaskemaskiner

Se alle vaskemaskiner
   
   
   
   
   
   
   
Åbent rum til automatisk dosering af vaskemiddel på Miele vaskemaskine

Hvorfor anbefaler Elgiganten automatisk dosering?

Mange af os har tendens til at bruge lidt for meget vaskemiddel og skyllemiddel, når vi vasker tøj. Vi spilder derfor meget vaskemiddel, bøtten tømmes hurtigere, og der udledes mere kemi til miljøet. Vaskemaskiner med automatisk dosering beregner både, hvor meget sæbe og vand, der er brug for, hvilket er godt for både miljøet og din tegnebog. Du fylder maskinen med sæbepatroner, der sjældent skal skiftes, og derefter doserer maskinen selv mængden efter, hvor snavset og hvor meget tøj der er.

Elgiganten anbefaler denne model:

Produkttips til Miele vaskemaskine
En person, der bruger en vaskemaskineapp på sin smartphone
Hvad vil det sige, at en vaskemaskine er smart?

Smarte vaskemaskiner er tilstuttet wi-fi og kan betjenes via en app på telefonen. Dette giver dig mulighed for at styre vaskemaskinen, uanset hvor du er. For eksempel kan du starte en vask, mens du er på kontoret, så tøjet er klaret, når du kommer hjem. Du kan også få besked via sms, når maskinen er færdig, så vasketøjet ikke ligger for længe og begynder at lugte. Appen kan hjælpe dig med at vælge det rigtige program. Svar på nogle spørgsmål om vasketøjet, eksempelvis hvor snavset tøjet er, og hvilke farver det har, og så vælger maskinen det perfekte program.

Elgiganten anbefaler denne model:

Produkttips til Samsung vaskemaskine
Banner med tekst; Vil du have det leveret?