Spring navigationen over
312533724_846862349693891_1259029408506819380_n

Lav mad til mange uden at få stress

Målet er at møde middagsgæsterne fuldt påklædt og pyntet, med lav puls og rolig musik i baggrunden. Med de rette forberedelser er dette et realistisk scenarie. Få tips og tricks til, hvordan du aflaster ovn og kogeplade.

Hvis du skal lave et stort måltid, er det fristende at tro, at det eneste, du skal gøre, er at fylde ovnen og gryderne godt op, men sådan fungerer det ikke. En af de grundlæggende regler, når du skal lave mad, er ikke at overfylde. Ingredienserne har brug for plads for at blive ordentligt tilberedt. Jo mere mad du sætter i ovnen, jo længere bliver tilberedningstiden. Husk også, at den mad, der skal laves i gryder og pander, skal have god plads for at blive ordentligt tilberedt.

Et godt tip er at lægge en plan for hele måltidet, hvor du får overblik over, hvad der kan laves helt færdigt på forhånd, og hvad der kan laves næsten færdigt.

Steak with vegetables

Smarte køkkenhjælpere

Airfryers, sous vide-maskiner og trykkogere er produkter, der kan aflaste dit komfur og din ovn.

Med kød kan du for eksempel først tilberede det i sous vide, og derefter give det en dejlig stegeskorpe på panden inden servering.

Hvis der ikke er plads på komfuret, kan du tilberede dine grøntsager i en separat trykkoger.

For at lette arbejdsbyrden for din ovn kan det være nyttigt at bruge en airfryer, når du tilbereder grøntsager og andet tilbehør.

Tip: Når du fordobler eller tredobler en opskrift, skal du huske på, at mængden af krydderier og krydderurter ikke altid skal fordobles eller tredobles. Smag dig frem.

Pizza with vegetables
Vi hjælper dig

Hvis du har svært ved at navigere rundt i alle de forskellige produkter, kan vores sælgere give dig ekspertrådgivning. De har et godt produktkendskab og kan rådgive dig om, hvad der passer til dine behov. På vores hjemmeside kan du klikke på vores egen indkøbsassistent, som giver dig gode råd og produkttips.