
Træning med pulsmåling
Aktiv eller ej, at tjekke pulsen kan være både spændende og motiverende for de fleste. Måling af din hjerterytme ved hjælp af et pulsur, pulsbælte eller en pulsmåler er nemlig en god måde at følge effekten af din træning. Måling af din puls under træning kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår du presser din krop for hårdt eller har brug for at udfordre den ekstra. Bliv også klogere på fordele og ulemper ved pulsbælter og pulsure.

Hvorfor løbe med pulsmåling?
Mange løbere ser på hastigheden for at måle deres træning. Det er dog ikke altid den mest hensigtsmæssige måde at måle træningsintensiteten på. Hastighed er afhængig af mange faktorer som, underlag, bakker, vejr, dagsformen osv. Måler du derimod intensiteten ved hjælp af pulsen, tager du mere hensyn til disse faktorer. Løber du eksempelvis på en dag, hvor du er træt, i bakket terræn og i modvind, vil pulsen være højere, end hvis du løber i samme tempo på flad vej, en dag hvor der er vindstille og du er udhvilet. Pulsmåling kan hjælpe med at styre din træningsintensitet ved at tage hensyn til din form og forholdende, du løber under. På den måde undgår du at træne for hårdt, når din krop af den ene eller anden grund har brug for restitution.
Pulstræning og motivation på håndleddet
Er der noget mere motiverende end at se resultater med det samme? Et aktivitetsur, pulsur eller et sportsur med pulsmåling giver dig mulighed for at sikre, at du træner rigtigt. Under træningen kan eksempelvis se dit tempo, distance og ikke mindst din puls. Efter træningen kan du få en nyttig oversigt over dine fremskridt, og du kan straks se, om du har presset dig selv tilstrækkeligt eksempelvis ved intervaltræning med bedre kondition som formål.
Selv når du ikke træner, er et pulsur eller et sportsur eller løbeur indbygget pulsmåler et nyttigt værktøj i retning af at få en sundere hverdag, da det også kan måle hvilepuls, søvnkvalitet og generel bevægelse i løbet af dagen.

Pulsure vs. Pulsbælter
Både pulsure og pulsbælter anvender algoritmer til at konvertere det, de læser, til en estimeret hjertefrekvens. En grundlæggende teori er dog, at pulsbælter er mest pålidelige, alene fordi de måler tættere på hjertet, hvilket er en af årsagerne til, at mange løbere tidligere har brugt brystbæltet til intervaltræning. I visse sportsgrene og aktiviteter kan pulsuret kan formentlig også give et lidt unøjagtigt resultat på grund af dine bevægelser – eksempelvis hvis du spiller badminton, tennis eller håndbold, hvor et sving med armen øger blodgennemstrømningen, som derved giver et udslag i pulsurets måling.

Det vigtigste spørgsmål, mange stiller sig selv, er således, om pulsmålingen reelt bliver mindre nøjagtig, når den måles på håndleddet. Afhængig af model har svaret vist sig at være en positiv overraskelse for mange. Udviklingen af sensorer har nemlig gjort pulsure næsten lige så nøjagtige som pulsbælter. Særligt under aktiviteter over længere tid. De fleste vil desuden finde en større værdi i at kunne måle pulsen konstant, fremfor at den er 100% nøjagtig. Pulsbæltet er rent ud sagt lidt forældet, og dagens pulsure, løbeure med indbygget pulsmåling og sportsure med pulsmåling klarer sig helt fint uden at blive koblet til et bælte. Du vil også opleve større frihed og komfort uden brystbæltet.
Vælg dit pulsur her:
Find mere inspiration:

Smartwatch-, sportsur- og aktivitetsur-guide: Vælg det rette
Her får du en oversigt over de tre forskellige typer ure, som forhåbentlig gør det nemmere for dig finde det bedste ur for dig.

Sportsur-guide: Sådan vælger du det rette
Et sportsur kan give dig lidt ekstra motivation til at komme ud ad døren og kan hjælpe dig med at træne rigtigt. Her i denne guide giver vi dig tips til de vigtigste funktioner i et sportsur og hvad du skal se efter når du vil købe et sportsur.

Smartwatch-guide: Sådan vælger du det rette
I denne guide giver vi dig tips til, hvad du kan bruge et smartwatch til, og hvilken type smartwatch du skal vælge.
Smartwatch
Leder du efter et trænings-smartwatch, en forlængelse af din telefon eller et ur med eget simkort? Elgiganten har alle typer smartwatches.
Sportsur
Med et sportsur kan du opnå dine træningsmål og holde styr på din træningsdata. Find din næste elektroniske sparringspartner hos Elgiganten.
Aktivitetsur
Hold dig i form med et aktivitetsur, aktivitetsarmbånd eller aktivitetsmåler. Mangler du et nyt ur med skridttæller? Se udvalget!

Apple Watch Series 7
På den største, mest avancerede Altid aktiv-Retina-skærm nogensinde bliver alt, hvad du gør med dit Apple Watch Series 7, større og bedre. Series 7 er Apples hidtil mest robuste Apple Watch med et endnu mere stødafvisende frontglas. Og med de avancerede funktioner kan du måle iltniveauet i dit blod, tage et EKG når som helst og få glæde af apps til mindfulness og søvnregistrering. Der er også utallige træninger, du kan følge, bl.a. de nye tai-chi og pilates. Apple Watch Series 7 lanceres senere på efteråret! Følg med her, for at få at vide præcist hvornår!