Spring navigationen over

Guide: Smart overvågningskamera til hjemmet

I denne guide forklarer vi dig, hvordan smarte overvågningskameraer fungerer. Vi giver dig også nogle gode råd til, hvad du bør overveje, når du skal vælge et sikkerhedskamera til dit hjem.

Overvågningskamera i et køkken og en hund på gulvet

Hvad gør et overvågningskamera?

Et overvågningskamera placeres i og/eller uden for din bolig. Det filmer enten hele tiden, eller det begynder at filme, hvis det registrerer bevægelse i billedet. Når kameraets sensor slår ud, får du et varsel på din smartphone via en app, så du kan se på optagelsen og eventuelt ringe til politiet. Nogle sikkerhedskameraer har også en alarm, som går i gang, når den udløses. Har du flere smarte overvågningskameraer af samme mærke, kan disse kobles sammen og give dig endnu bedre oversigt over dit hjem.

Find et smart overvågningskamera til din bolig:

netatmo-presence-smartEt overvågningskamera der filmer en have, hvor et barn leger med en hund

Full HD eller 4K?

Jo højere opløsningen er, desto klarere bliver video- og billedkvaliteten. Hvis det sker noget med din bolig, er det meget lettere for både politiet eller forsikringsselskabet at bruge informationen, hvis de tydeligt kan se personen på billedet. Mange bruger også kameraet til at forevige familiebegivenheder, så som billeder af børnene, som leger i haven. Et kamera med bedre opløsning sørger for, at disse minder kommer i den kvalitet, de fortjener.

Netatmo smart udendørs overvågningskamera
Spotlys?

Overvågningskameraer med indbyggede spotlys oplyser automatisk indgangspartier og indkørsler samt afskrækker uvelkomne gæster, når der registreres bevægelser. Nogle kameraer har også nattilstand, der kan tage farvebilleder om natten.

ring-spotlight-cam-pro-mobile
Hvad med wi-fi?

Smarte overvågningskameraer har behov for wi-fi-netværk for at fungere. Derfor bør du teste dækningen med en mobiltelefon dér, hvor du vil placere kameraet. Hvis signalstyrken er for dårlig, skal du formentlig købe en netværksforlænger, opgradere til en hurtigere og nyere router eller udvide wi-fi-signalet ved at købe et smart mesh-netværk. Nogle kameraer har også plads til SIM-kort og kan tilsluttes mobilt bredbånd. Det er en god løsning, hvis du ønsker at placere overvågningskameraet på steder uden wi-fi eller strømforsyning – såsom i sommerhuset eller campingvognen.

tp-link-c100-full-hd-wifi-home
Behøver man et abonnement?

De fleste overvågningskameraer fungerer uden, at du skal betale ekstra for abonnement. Et abonnement giver dig funktioner i tillæg som f.eks. længere Cloud-lagring af filmoptagelser og person- samt ansigtsgenkendelse. Det sidste kan være smart, hvis du vil undgå, at alarmen udløses, og at du får varsler på mobilen hver gang eksempelvis naboens kat strejfer ind på ejendommen. Bemærk, at forskellige producenter har forskellige abonnementer og funktioner, og det kan være smart at undersøge disse nærmere. Samlet set er smart home sikkerhedssystemer med eller uden abonnement langt billigere end en tyverialarm tilknyttet et alarmselskab.

Udendørs overvågningskameraer:

Flere udendørs overvågningskameraer
   
   
   
   
   
   
   

Indendørs overvågningskameraer:

Flere indendørs overvågningskameraer
   
   
   
   
   
   
   

Overvågningskameraer med ledning:

Flere overvågningskameraer med ledning
   
   
   
   
   
   
   

Trådløse overvågningskameraer:

Flere trådløse overvågningskameraer