Spring navigationen over
En mands hånd der holder en hylde i et køleskab

Hvad gør du hvis dit køleskab larmer? Se kan du fikse det selv

Selvom et køleskab larmer på daglig basis, kan høje og vedvarende lyde være et tegn på, at der er noget galt.

Et støjende køleskab skyldes som regel, at kompressoren arbejder for hårdt, eller at vibrationer breder sig fra køleskabet til skabe og vægge.

Hvis du har mistanke om, at der er noget galt, anbefaler vi først og fremmest at gennemgå disse fire kontrolpunkter:

1. Ikke i vater

Det første punkt er at se, om køleskabet er plant. Hvis den ikke er i vater, kan du sørge for dette ved at justere de højdejusterbare ben. Sørg også for, at køleskabet er helt robust. Mens du er i gang, kan du også tjekke, om der er faldet genstande bagved. Der skal også være et godt mellemrum bag og på siden af køleskabet. Hvis det er for tæt på, kan vibrationer spredes til skabe og vægge.

En mands finger der peget på temperaturpanelet på en fryser

3. Rimfrost

Hvis køleskabet fryser til indvendigt, kan det være et tegn på, at kompressoren arbejder hårdt nonstop, eller at der er noget galt med termostaten. (Ældre køleskabe vil normalt have mere rimfrost på indersiden end nye). Hvis der er mere is end normalt, kan det skyldes, at rummet, den er placeret i, er for koldt.

Bagenden af interiøret af et køleskab med dræn
4. Tjek afløbet

Rengøring af køleskabet er vigtigt. Især skal afløbet bagerst i køleskabet være frit. Hvis den er tilstoppet, vil vandet aflede og give problemer for kompressoren.

Tilbehør og reservedele til køleskabe

Hvis du er nogenlunde handy, er der en række ting på dit køleskab, som du selv kan ordne. Tætningen omkring døren er ret nem at udskifte. Det samme gælder for håndtag og hængsler. Husk, at der også kan bestilles nye hylder og skuffer, hvis de går i stykker.

Se tilbehør og reservedele til køleskabe