Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne
Kvinde åbner æske med ny telefon

5 spørgsmål, du bør stille dig selv, når du køber en ny telefon

Størrelse, pris, platform og kamerakvalitet. Der er mange centrale faktorer, der påvirker valget af din næste mobiltelefon. Stil dig selv disse spørgsmål, inden du træffer din beslutning.
Telefoner udstillet i butik

1. Bør du vælge iPhone eller Android?

”Jeg plejede selv at være en loyal Apple-kunde, men efter at have prøvet forskellige telefonmodeller plejer jeg at foretrække Android”, siger Torkil Sagafos. Han er produktchef for teleprodukter hos Elgiganten. Heldigvis er det blevet meget lettere at skifte mellem telefoner. De fleste producenter tilbyder nu apps til overførsel af indhold. Du kan finde hjælp til at overføre data til en ny telefon her.

Det kan dog være lidt mere udfordrende for Apple-kunder. ”Apple gør det nemt for folk at blive ved med at bruge deres produkter. Alt flettes sammen, især hvis du har både en iPhone og en Mac. Men en cloud-tjeneste som Google Photo gør skiftet meget nemmere”, anbefaler han. ”Mange kunder spørger om ændring af operativsystemer, og det er vores job at tilbyde hjælp, hvis du vil skifte platform”, siger Sagafos. Elgiganten leverer supporttjenester og kan også overføre indhold fra din gamle telefon, hvis du vil undgå besværet.

Person sidder foran computer med kreditkort i hånden

2. Hvor meget må den koste?

Spørg dig selv, om du har brug for den nyeste topmodel, eller om sidste års model også ville være ok. ”Vi får en masse spørgsmål om, hvad forskellene er, når en ny model frigives. Er dette års teknik værd at betale 3-4000 tusinde mere for? Generelt er folk parate til at bruge et overraskende stort beløb på en ny telefon. Abonnementsudbyderens løsninger som Telias Upgrade gør det også lettere at købe en ny telefon oftere”, siger Torkil Sagafos.

Elgiganten tilbyder også finansielle tjenester, der gør det lettere at købe en ny telefon eller computer. Du kan derefter opdele betalingen i flere månedlige rater.

Kvinde putter stor telefon i lommen

3. Har størrelsen betydning?

Vores telefoner er gradvist blevet større. Til en grad, hvor det kan være svært at betjene telefonen med kun en hånd. Det er dejligt at se serier på en stor skærm, men er større altid bedre?

”Absolut ikke. I de sidste år har fokus været på telefoner med en højere screen-to-body ratio”, siger Sagafos. Det betyder, at skærmen er blevet større, mens selve telefonen kan være forblevet den samme størrelse.

”Spørg dig selv, om du vil have telefonen i en lomme eller en taske. Og om du vil bruge den med en eller to hænder”, siger Torkil Sagafos. Leverandører som Sony og Samsung tilbyder også kompakte versioner af deres flagskibstelefoner. Disse har ofte de samme funktioner, men pakket i en mere lommevenlig størrelse.

Mand tager billede af baby med sin telefon” title=

4. Hvilken funktion er vigtigst for dig?

Se på dine specifikke behov. Lav en liste over funktioner, og sæt dem i prioriteret rækkefølge. Er du en ivrig fotograf? En meget aktiv bruger, der er afhængig af lang batteritid? Spiller du en masse spil? Har du brug for en robust og vandafvisende telefon?

”Et godt kamera er den vigtigste funktion for mange af vores kunder. Kamerainnovationen er grunden til, at Huawei har vundet mange kunder fra Apple”, forklarer Sagafos.

”Hvis du tager en masse billeder og video, kan du måske investere lidt mere i intern hukommelse. De fleste mennesker er tilfredse med 128 GB. Men for at være på den sikre side kan du opgradere til 256 GB - eller købe et separat SD-kort senere”, foreslår Sagafos.

”For mig betyder batterikapacitet også meget. Det er en deal-breaker for mig, hvis jeg skal oplade batteriet i løbet af dagen”, tilstår han.

Mand sidder med to telefoner i hånden” title=

5. Hvordan sammenligner jeg forskellige modeller?

Det kan være forvirrende at få styr på alle de forskellige specifikationer - og hvad de virkelig betyder. Men nogle gange er du nødt til at grave dybt ned i funktionerne for at finde den perfekte model til dine behov. Vil du undersøge, hvad der gør Huawei P30 Pro bedre end den almindelige P30 eller P20 Lite? Du kan nemt få et overblik ved at bruge sammenligningsværktøjet på Elgiganten.dk. Du kan sammenligne op til 3 forskellige produkter på samme tid.

”Vores sælgere bruger dette værktøj hele tiden - også når de er hos en kunde, for at vise forskellene mellem alle telefoner. Folk har ofte brug for bekræftelse på, at de træffer det rigtige valg. De orienterer sig ofte ved at læse produkttests. Hvis en anden har tjekket telefonen for dem, behøver de ikke at udføre alt arbejde selv”, konkluderer Torkil Sagafos.