Sammenligning af produkter Vælg op til 3 produkter, som du ønsker at sammenligne

Spar på strømmen i mobilen

 Spar på strømmen i mobilen

Spar på strømmen i mobilen

7 tips der kan få dit mobilbatteri til at holde hele dagen.

Din smartphone er sart teknologi, der består af mange små dele, og den er derfor sårbar over for udvendige skader.

«Det er vigtigt at sørge for god beskyttelse af telefonen, og mange bruger covers og skærmbeskyttelse for at sikre sig, at telefonen kan holde til lidt mere," siger Daniel Ursin, assisterende salgschef for telecom hos Elkjøp Nordic.

Når det gælder telefonens funktioner og oplevelsen af både høj hastighed og lang batteritid, er det desuden vigtigt at holde telefonen fuldt opdateret.

«Sørg for at få installeret telefonens softwareopdateringer, så dine apps også er opdaterede og hold telefonen så ren som mulig,» siger Ursin.

Det er en god idé at bruge nogle minutter på at fjerne de apps, du ikke bruger, og fjerne billeder og film der optager plads.

Hvis telefonen konstant skal minde dig om opdateringer og tilmed holde styr på en masse indhold, der er lagret på den, er det kun naturligt, at den hurtigt løber tør for batteri.

«Vi anbefaler også, at du gemmer billeder og videoer på din pc eller i en cloudtjeneste for på den måde at frigive plads på telefonen," tilføjer Ursin.

7 tricks der sparer strøm på mobilen

Hvad enten du har en iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia eller Windows Phone, så er der på alle smartphones nogle funktioner og indstillinger, der løbende tapper batteriet for strøm – uden at du bemærker det.

«Det er ikke længere nok at lade telefonen op en gang om ugen. Med high-speed internet, skærme med høj opløsning og kameraer, der kan optage film i op til 4K-kvalitet, kan det ikke undgås at belaste batteriet mere,» forklarer Ursin.

Vi anbefaler følgende 7 enkle tricks, hvis du vil spare strøm på telefonen.

1. Slå Wi-Fi fra

Hvis du ikke er hjemme eller ikke bruger netværket på din skole eller dit job, er det en god idé at slå Wi-Fi fra. Funktionen vil løbende forsøge at få kontakt med et trådløst netværk, det kan koble sig på, og det stjæler batterikapacitet fra din mobil.

2. Slå Bluetooth fra

Det samme gælder for Bluetooth. Du vil naturligvis gerne bruge Bluetooth i bilen, til at spille musik og afspille videoer derhjemme eller til at streame via Chromecast. Men ligesom Wi-Fi vil Bluetooth også søge efter enheder, den kan koble telefonen op til, så længe funktionen er slået til, og det medvirker til at tømme batteriet for strøm.

3. Dæmp lysstyrken på skærmen

Kraftig lysstyrke på skærmen dræner batteriet for strøm, ligesom det er tilfældet på en bærbar computer. Så medmindre du er udenfor i stærkt sollys, kan du fintune lysstyrken på skærmen og på den måde spare strøm. Hvis din smartphone har en indstilling, der automatisk justerer lysstyrken i forhold til det omgivende lys, så er denne funktion bedst i forhold til at opnå lang batteritid.

4. Del ikke din placering

Det er blevet mere og mere almindeligt at tjekke ind på steder og dermed fortælle andre på de sociale medier, hvor man befinder sig. Det kan vores telefoner nemt gøre, hvis den indbyggede GPS-funktion er slået til. På linje med Wi-Fi og Bluetooth vil GPS-funktionen imidlertid løbende forsøge at opdatere informationerne for at være klar til næste gang, du tjekker ind. Det betyder, at det er bedst at slå funktionen fra, hvis du ikke skal bruge informationerne i den nærmeste fremtid.

5. Sluk for skærmen

De fleste af os tjekker telefonen rigtig mange gange i løbet af en dag, og ofte lader vi skærmen være tændt et lille stykke tid bagefter for at se, om der tikker nyheder ind. Hvis du lader telefonen ligge i ”aktiveret” tilstand bruger den mere strøm, end hvis skærmen er sat på standby. Indstil skærmen til at slukke meget hurtigt efter brug, og prøv eventuelt at begrænse antallet af gange, du tjekker telefonen, uden du egentlig har brug for det. Som når du f.eks. konstant tjekker hvad klokken er.

6. Aktivér strømsparetilstanden

I dag har flere og flere smartphones en strømbesparende indstilling. Den indstilling slår funktioner fra, som reelt ikke bliver brugt og deaktiverer opdateringer, når mobilskærmen er gået på standby. Lysstyrken bliver også ofte reduceret en anelse.

7. Begræns telefonens opladningsfrekvens

Batteritiden påvirkes af, hvor ofte telefonen bliver ladet op. Jo færre gange den oplades, desto længere er batteriets levetid og desto mindre bliver behovet for opladning. I stedet for at aflade batteriet fuldstændigt og derefter lade det helt op igen, anbefaler vi at holde batteriet konstant mellem 20 og 80 % – ideelt set mellem 60 og 80 %.